Ceremonier

Sedan tidernas begynnelse har människa och natur levt i nära samspel, men idag har människan fjärmat sig från naturen i sin ambition att utnyttja alla naturresurser så till den grad att många växter och djur har försvunnit från jorden. Människan och Pachamama (Moder Jord) lever i olika rytmer.

Det är mycket viktigt att människan återfinner kärleken till naturen innan det är för sent. Människa och natur behöver vara i ständig kontakt med mycket respekt och harmoni emellan sig.

I aymara-kulturen är kontakten med och respekten för naturen viktig och därför gör man många ritualer och ceremonier. En av dem är Khoa, eller Coaguanchada som är en tacksägelseceremoni en gång i månaden.
Här i Sverige genomför vi denna ceremoni en gång i månaden, den söndag som är närmast den 15:de kl 11.00. Platsen är Under Tallarna i Järna. Alla är välkomna och det är gratis. Vi tackar Moder Jord och de fyra elementen: Vatten, Luft, Jord och Eld och avslutar med knytis.

Vi kan också erbjuda personliga ceremonier för t.ex din förlovning, ditt giftermål, ditt barns födelse, barnets namngivning eller för att välsigna ditt hus.